Skip to main content

PVV: Islamitische tradities gevaar voor reiziger Gambia - Kamervragen

Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over islam-gevaren voor reizigers naar Gambia:

1.)
Kent u het bericht "Britten in Gambia voor kritiek op islam bestraft"  (1).

2.)
Klopt het dat een brits echtpaar in Gambia is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en 13.000 Euro geldboete, omdat ze hadden gezegd dat Gambia "wegzakt in het moeras van de islam" ?

3.)
Herinnert u zich nog dat de president van Gambia eerder dit jaar heeft gezegd dat hij "het hoofd wil afsnijdenvan iedere homoseksueel die het land niet verlaat"  (2) ?

4.)
Bent u het met ons eens dat hierdoor de mensenrechtensituatie in Gambia bijzonder slecht is? Gaat u dit    aan de orde stellen in de VN Mensenrechtenraad en eisen dat Gambia daar wordt veroordeeld? Zo neen, waarom niet?

5.)
Gaat u een reiswaarschuwing uitvaardigen om de burgers te waarschuwen voor de gevaren van het reizen naar Gambia? Zo neen, waarom niet?

6.)
Gaat u in overleg treden met de reisbranche om te bereiken dat reisbureau's hun klanten waarschuwen voor de gevaren van een reis naar Gambia? Zo neen, waarom niet?

(1) Klik hier voor het complete artikel op de website van het laatste nieuws
(2) Klik hier voor het complete artikel op de website van dagblad de Limburger