Skip to main content

Brinkman: “Geen overleg met Antillen meer”

Politici van de Antillen proberen het recht op het vrije woord aan banden te leggen. Ze willen woorden als corrupte en incompetente politici niet meer horen. Dat is de reden dat ze met de regels in het Reglement van Orde van de Tweede Kamer in de hand, proberen de mond van Hero Brinkman (PVV) te snoeren. Volgens Brinkman is het te gek voor woorden dat het recht op vrije meningsuiting voor de leden van de Tweede Kamer wordt bedreigd door surrogaat wethouders van een middelgrote gemeente.

Brinkman: “Ik beledig niemand als ik feitelijk vaststel dat Antilliaanse politici aldaar grotendeels corrupt zijn. Hun incompetentie bewijzen ze bijna wekelijks. Dat zijn feitelijkheden”.

Brinkman heeft de buik vol van de Antilliaanse politici die nu ook de vrijheid van meningsuiting aan banden willen leggen. Brinkman: “Indien de politici van de Antillen de waarheid niet willen horen en de vrijheid van meningsuiting willen beperken is het tijd het hele Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) niet door te laten gaan. Dat scheelt tijd en moeite en vooral veel belastinggeld”. “De Antillen gedragen zich nu als opnieuw als een gemiddelde Afrikaanse bananenrepubliek: corrupt en geen vrijheid van spreken voor mensen met een andere mening”.

Brinkman zal de corruptie op de eilanden nadrukkelijk in de Tweede Kamer aan de orde brengen in een initiatiefnota die eind mei zal verschijnen.  “Daar hebben we het POK niet voor nodig”, aldus Brinkman.