Skip to main content

De AntillenÂ… Maffia binnen het Koninkrijk?

Opening Geert Wilders persconferentie over corruptie op de Antillen:
De PVV fractie presenteert vandaag de initiatief nota van collega Brinkman over corruptie op de Antillen. Het is een prachtig stuk geworden dat hij zo zelf aan u zal toelichten.

Van mijn kant eerst een paar woorden. De PVV-fractie wil zoals u weet al geruime tijd af van de Antilliaanse boevenbende. De Antillen kosten de Nederlandse belastingbetaler miljarden euro’s die wij liever aan de zorg in Nederland besteden.

Wij willen dat onder meer vanwege het slechte bestuur op de Antillen. Was de Antillen een ander land geweest waar we OS-hulp aan hadden gegeven dan had zelfs Bert Koenders die hulp ingetrokken.

Corruptie en vriendjespolitiek vreet aan de geloofwaardigheid van elke regering en elk bestuur waar dan ook ter wereld. Het corrumpeert iedere samenleving tot in de haarvaten.
Het is een kwaadaardig gezwel dat een samenleving langzaam maar zeker opvreet. De enige reden dat de doodzieke Antilliaanse bestuurscultuur niet op sterven na dood is, is het gouden infuus vol met euro’s uit Nederland.

Het is schokkend dat er niet altijd is opgetreden tegen corruptie en vriendjespolitiek, berichten daarover niet zijn onderzocht en dat ook de Nederlandse politieke elite lafhartig de andere kant op keek en kijkt.

Mijn collega Brinkman heeft met een initiatiefnota de we nu presenteren er aan bijgedragen dat het allemaal wat transparanter wordt. Pakken vol berichten over corruptie heeft hij tot zich genomen en gebundeld. Brinkman heeft daarmee belangrijk onderzoek gedaan en toch slechts een topje van de ijsberg naar boven gehaald, om zijn eigen woorden te gebruiken,

De nota van Brinkman verdient het zeer serieus genomen te worden. De Kamer moet alle berichten over corruptie en vriendjespolitiek onderzoeken. Er is geen andere keuze, het gaat om ons belastinggeld. En indien uit het onderzoek blijkt dat bepaalde personen inderdaad corrupt gedrag hebben vertoond dan dienen ze daarvoor te worden gestraft.

Transparantie en verantwoording, daar gaat het ons om.


Geert Wilders
Voorzitter Tweede Kamerfractie PVV

 PDF1.jpg Incidenten Antillen 
 PDF1.jpg  Nota Antillen
 PDF1.jpg  Zwartboek Politieke Gezagsdragers Bonaire 24 Oktober 2007